Håndtering af covid-19 hos Lystrup Svømning

Covid-19 og Lystrup Svømning

Lystrup Svømning følger den aktuelle Covid-19 situation tæt. Dansk Svømmebadsteknisk Forening har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen for at høre, hvordan svømmehaller skal forholde sig til Coronavirus og den afledte sygdom COVID-19. Vi tager smittefaren af Coronavirussen meget alvorligt, og følger sundhedsstyrelsens anbefalinger. Her kan du se, hvilke tiltag vi har sat i gang i vores svømmehal, og hvad du som bruger og besøgende bør gøre.
 

VI HAR FOKUS PÅ CORONAVIRUSSEN

Som vi har meldt ud til alle medlemmer, så tager vi udgangspunkt i følgende forholdsregler:Nøgler til skabe bliver sprittet af efter hver bruger.

  • Hvert andet skab i omklædning tages ikke i brug.
  • Alle håndtag, toilet samt flader som røres ved rengøres hver halve time.
  • Én meters afstand i kø til billetlugen.
  • Sauna åbnes ikke grundet pladsforhold og hygiejne.
  • Begrænset antal personer i omklædningsrummene

Vi kræver ligeledes af alle besøgende, at retningslinjerne i svømmehallen overholdes, samt at personer med tegn på smitte/sygdom bliver hjemme.

Har du nogen spørgsmål i forbindelse med coronanedlukningen eller Lystrup Svømnings forskellige restriktioner er du velkommen til at kontakte Theis Moltke på pr@lystrupsvoemning.dk eller 20 47 48 01. 

Seneste nyt om corona restriktioner

Gældende for Lystrup Svømning

Restriktionerne forlænges til og med den 5. april

På regeringens pressemøde d. 24. februar blev det offentliggjort, at de nuværende restriktioner, der har været gældende siden starten af december, bliver forlænget til og med den 5. april.

Dette betyder, at alle indendørs idrætsfaciliteter, herunder svømmehaller, fortsat skal holde lukket for offentlig adgang. Dermed fortsætter nedlukningen af alle Lystrup Svømnings svømmeaktiviteter til og med søndag den 5. april.

Hos Lystrup Svømning er vi kede af den forlængede nedlukning, da det betyder vi ikke kan komme tilbage i vandet. Vi har dog samtidig forståelse for, at restriktionerne bliver forlænget for at mindske smitterisikoen.

Hvor længe har svømmeaktiviteterne været indstillet? 

Forlængelsen af nedlukningen betyder, at vores svømmeaktiviteter i alt vil være nedlukket i 12 uger, hvilket svarer til ca. 1/4-del af sæsonen. 

Hos Lystrup Svømning glæder vi os meget til at kunne åbne for vores fantastiske medlemmer igen!

Spørgsmål i forbindelse med Covid-19

1Refusion af kontingent i forbindelse med covid-19 nedlukning

Lystrup Svømning tilbyder ikke refusion af kontingenter i forbindelse med corona nedlukningen. Dette skyldes, at et kontingent er et udtryk for at være medlem i en idrætsforening og ikke for en bestemt ydelse. Medlemmer kan derfor ikke kræve at få hele eller dele af kontingentet retur i forbindelse med midlertidig nedlukning eller indstilling af Lystrup Svømnings svømmeaktiviteter.

 

Vi håber på forståelse fra vores medlemmer – dit kontingent er med til at sikre, at Lystrup Svømning fortsat kan tilbyde svømning til babyer, børn, unge, voksne og seniorer på den anden side af covid-19 restriktionerne.

 

Du kan læse mere om refusion af kontingent på DIF.

2Skal man bruge mundbind når man tager i svømmehallen?

Fra d. 29. oktober er der krav om brug af mundbind for alle over 12 år i alle offentlige rum. Dette gør sig også gældende ved Lystrup Svømning.

  • Mundbind eller visir skal bæres fra man træder ind på Lystrup Skole indtil man kommer frem til sit skab i omklædningsrummet.
  • Mundbind/visir skal ikke bæres i bruseområdet og svømmehalsmiljøet. 
  • Hjælper man som forældre et barn i omklædningsfaciliteterne, skal man bære mundbind/visir i hele omklædningsfaciliteterne. 
  • Man skal bære mundbind på balkonafsnittet indtil man er siddende
  • Vores ansatte i omklædningsfaciliteterne vil bære visir
3Fortsætter småbørnsholdene også med forsamlingsforbuddet på 10 personer?

Undervisningen på vores småbørnshold vil fortsætte som normalt. Dette skyldes, at i idrætslivet er personer under 21 år ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på 10 personer. Da forældrene er en nødvendig del for aktiviteten på småbørnsholdene, vil der heller ikke være ændringer for forældres deltagelse i undervisningen. 

4Retningslinjer for omklædningsrum?

For at skabe de bedst mulige forhold for ekstra plads i omklædningsrummene, så opfordrer vi stærkt til, at børn over 6 år klæder om selv. Vi har afsat ekstra personale til at hjælpe i omklædningsrummene på alle børnehold i hverdagene, således at alle børn kan få hjælp omklædning. Derfor henvises alle forældre til at vente udenfor, imens børnene klæder om med hjælp fra vores personale.

Man kan risikere at skulle afvente ledig kapacitet i omklædningsrummene, idet der er et begrænset antal kvadratmeter pr. person. Derfor er det vigtigt, at man maksimalt benytter de 15 minutter, som er afsat til omklædning før og efter svømning.

5Må man opholde sig på balkonafsnittet?

Man må gerne opholde sig på balkonafsnittet. Her er det dog vigtigt, at man bære mundbind/visir indtil man er siddende. Under svømmeundervisningen bedes man opholde sig siddende.

Vi håber ligeledes, at man maksimalt er én forældre pr. barn for at minimere antallet af personer, og hvis muligt, at man er én forældre til flere børn. 

Derudover opfordre vi til, at alle hjælper til med at sikre overholdelsen af afstandskrav. 

6Rengøring i svømmehallen?

Vi har i denne tid øget rengøringsfrekvensen og styrket rutinerne for rengøring i svømmehallen. Her har vi et særligt fokus på berøringsfladerne, for at sikre, at du har trygge og rene omgivelser at færdes i. 

Der vil derudover være placeret håndsprit på både balkonafsnit, i omklædningsrum og foran billetlugen. 

Når der ikke er personale i omklædningen, bedes du anvende de fremstillet desinficerende whipes til at tørre dit skab af efter brug. 

7Må man tage i svømmehallen, hvis man har symptomer for coronavirus?

Udviser man symptomer på coronavirus bør man ikke tage i svømmehallen. Vi henstiller samtidigt vores personale til at blive hjemme, hvis de udviser symptomer. For nærmere information om symptomer på coronavirus henviser vi til sundhedsmyndighedernes hjemmeside: Sundhedsstyrelses Covid-19-guide

8Fortsætter børne- og ungdomsholdene også med forsamlingsforbuddet på 10 personer?

For idrætslivet er personer under 21 år er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet på 10 personer. Derfor vil svømmeundervisningen for alle børnehold, actionsport hold samt vores ungdomspolo hold fortsætte som normalt.

9Fortsætter Aquafitness og vandskrækholdene også med forsamlingsforbuddet på 10 personer?

Vores AquaFitness og vandskræk hold vil opleve en mindre ændring i rammerne om undervisningen. Holdene vil i den kommende tid blive inddelt i grupper af maksimalt 10 personer, så vi derved kan overholde det gældende forsamlingsforbud. Derudover deles bassinet i mindre dele, så grupperne vil være tydeligt adskilt under aktiviteten. En instruktør vil være ansvarlig for undervisningen for en eller flere grupper,. 

10Fortsætter VoksenMotion, offentlig svømning og familiesvømning også med forsamlingsforbuddet på 10 personer?

VoksenMotion, offentlig svømning og familiesvømning vil fortsætte som normalt. Deltagelsen i disse aktiviteter er individuelle og ikke koncentreret om en fælles aktivitet. Det gælder dog, at man maksimalt må være en gruppe på 10 personer, der sammen tager til VoksenMotion, offentlig svømning eller familiesvømning, hvis der i gruppen er personer over 21. Består gruppen udelukkende af børn og unge (under 21 år), må gruppen gerne bestå af mere end 10 deltagere. Det samlede antal deltagere må være 50, hvilket vil blive kontrolleret af Lystrup Svømnings livreddere.

11Fortsætter SvømmeTeknik holdene også med forsamlingsforbuddet på 10 personer?

Vores SvømmeTeknik hold vil fortsætte som normalt, da der ikke er mere end 10 deltagere på hvert hold. I tilfælde af, at der er mere end 10 deltagere på holdene vil holdene deles op i mindre grupper, der overholder forsamlingsforbuddet.  

COVID-19 NEDLUKNING

På regeringens pressemøde den 24. februar, blev det offentliggjort, at de nuværende restriktioner, der har været gældende siden starten af december, forlænges yderligere til og med den 5. april. Derfor vil alle Lystrup Svømnings svømmeaktiviteter fortsat være lukket til og med påskeferien. For yderligere information om nedlukningerne se venligst coronasmitte.dk Ved spørgsmål til nedlukningen af Lystrup Svømnings aktiviteter, kontakt venligst pr@lystrupsvoemning.dk.
Holler Box
X